Megérkeztek
a zöld lakáshitelek

Elindultak a Magyar Nemzeti Bank „NHP Zöld Otthon Program” elnevezésű programjának keretében nyújtott lakáshitelek. A támogatás célja a környezeti fenntarthatósági (zöld) szempontok hazai lakáspiacon történő érvényesülésének ösztönzése, ami egyúttal hozzájárulhat a zöld otthonok iránti kereslet, illetve ezen keresztül a kínálat élénkítéséhez is. (2021 MNB, tájékoztató).

MAXIMUM

2,5%

FIX KAMAT

MAXIMUM

70

MILLIÓ FORINT
HITELÖSSZEG

AKÁR

25

ÉV FUTAMIDŐ

10 pontban összefoglalva a lényeg:

 1. Legfeljebb 70 millió forint hitelösszegig, maximum 25 évre, legfeljebb fix 2,5%-os kamattal vehető igénybe egyetlen alkalommal.
 2. Legalább BB energihatékonysági besorolású és legfeljebb 90 kWh/m2 éves primer energiaigényű újépítésű lakóingatlan megvásárlására vagy építésére vehető igénybe.
 3. Az igényelheti, aki rendelkezik magyarországi lakcímmel, az ingatlan első (természetes személy) tulajdonosává válik, és vállalja, hogy a folyósítás után legalább 10 évig az ingatlanban él, azt bérbe sem adja.
 4. A hitelnek legfeljebb négy adósa lehet, de nem kell minden adósnak tulajdonosnak lenni, de nem lehet olyan tulajdonosa az ingatlannak, aki nem adós (a gyermek tulajdonszerzése és az öröklés kivételével).
 5. Nem szükséges gyermekkel rendelkezni vagy gyermeket vállalni a hitel igénybevételéhez, a programban való részvétel alapesetben a családtámogatásoktól független.
 6. A CSOK-ot igénybe vevők számára kamattámogatás vehető igénybe: kétgyermekesek esetén 10 millió forintig, háromgyermekesek esetén 15 millió forintig kamatmentes a hitel („zöld CSOK-hitel”).
 7. Az adós a lakáshitel teljes összegét a hitelszerződés megkötésének napjától számított legfeljebb 4 éven (egyösszegű lehívás esetén legfeljebb 3 éven) belül hívhatja le.
 8. A kamaton felül egy legfeljebb 100 ezer forintos és 0,75%-os folyósítási díj, egy legfeljebb 30 ezer forintos és alkalmanként 1,0%-os elő- vagy végtörlesztési díj és a harmadik feles költségek (közjegyzői díj, értékbecslési díj/helyszíni szemle díja, tulajdoni lap lekérésének díja, térképmásolat díja, jelzálogjog bejegyzési, törlési díj és a hitel folyósításával összefüggő banki átutalás díja) számolhatók fel.
 9. A hitel forrását a Magyar Nemzeti Bank biztosítja a bankoknak jegybanki refinanszírozás keretében 0%-os forrásköltséggel, a felszámítható kamatfelár legfeljebb 2,5%.
 10. A program 2021. október 4-ével, 200 milliárd forintos hitelkerettel indult el, amit a Monetáris Tanács tovább bővíthet.

(forrás: protfolio.hu)

A Haller11 a több, mint 20 éves ingatlanüzemeltetési  háttérrel rendelkező osztrák Alfa Group nagyszabású beruházása Magyarországon. Hasonló projektjeink sikeresen épültek fel Berlinben és Bécsben.

Az Alfagroup Ingatlancsoport Magyarországon 1995 novemberében jött létre Immo-Contact Kft néven. Ekkor elsősorban épületek karbantartásával és felújításával foglalkozott. Napjainkra vállalatunk több, mint 86 000 m2-es alapterületű vállalatcsoporttá nőtte ki magát. A sikeres beruházások hatására saját területeket vásároltunk Budapest több kerületében, ahol zöld otthonokat építünk.

Zöld ingatlanok – mindenkinek

Ingatlanjainkat az innováció filozófiáját szem előtt tartva fejlesztjük és kezeljük. Elsődleges célunk, hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek velünk az együttműködésünk során. Szakképzett és tapasztalt tanácsadók biztosítják, hogy jövőbeli partnereink a lehető legpontosabb információkat kaphassák az általunk kínált ingatlanokról.

  Tömösváry Zsigmond

  értékesítési vezető
  +36 70 322 6611
  tomosvary.zsigmond@domino.alfagroup.hu

  Több mint 20 éves tapasztalat

  • Az egyéni megoldások jelentik a sikeres együttműködést.
  • Több évtizedes bérbeadási tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk.
  • Budapesten egyedülállóként építjük a geotermikus rendszerrel ellátott zöld otthonokat.

  100% környezetbarát

  Lakóparkunkban kiemelt szerep jut az otthonokban online is nyomon követhető, környezettudatos, geotermikus energiafelhasználásnak.

  Minimális rezsi

  A geotermikus fűtés számos előnnyel rendelkezik, ezek közül a legfontosabbak a zöld felhasználás, a kiemelkedő hatékonyság, az üzemeltetés alacsony költsége, és a változatos felhasználási lehetőségek.

  • megújulóenergia-koncepció
  • elektromosautó-töltőállomás
  • alacsony energiafelhasználás

  Tudj meg többet a geotermikus energiáról!

  Az e-mail címed megadásával töltsd le a dokumentumot, amiben minden hasznos információt megtalálsz a geotermikus energiával kapcsolatban!

  Kapcsolat

  Értékesítési iroda:
  1096 Budapest, Haller utca 11.

  Tel.: +36 70 322 6611