BUDAPEST, IX. KERÜLET HALLER UTCA 11.

ZÖLD OTTHON PROGRAM

Zöld Otthon Program néven új, kedvező kamatozású lakáshitel-programot indít az MNB, melynek célja a magyar lakásállomány energiahatékony megújulásának elősegítése.

A Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy a hitel legalább BB energetikai besorolású új ház, vagy lakás építésére, vásárlására használható fel. A várhatóan október elejétől elérhető kölcsön végig fix, legfeljebb 2,5% kamatozású. A legmagasabb felvehető összeg 70 millió forint, a futamideje pedig maximum 25 év.

A kölcsönt nem csak gyereket vállaló családok, vagy házastársak vehetik igénybe. A nettó havi jövedelemszintekhez igazodva, kellő önrész mellett, természetesen, könnyen kiszámolható, hogy mennyi a felvehető összeg. Feltételezhetően erre a hitelre is vonatkoznak majd a jegybank adósságfék szabályai.

A Magyar Nemzeti Bank kimondta, hogy egy személy, vagy egy pár az összjövedelme mintegy felét költhetik a hitel törlesztésére, azonban, ha az összekeresetük túlmutat 500 000 forinton, akkor már a fizetés 60%-át is fordíthatja a törlesztésre.

Minimálbér mellett maximum 12,4 millió forintot igényelhető. Akik nettó 600 000 forintot keresnek – az esetleges adóstársukkal együtt –, azok 25 éves futamidő esetén már megcélozhatják a 70 millió forintos maximálisan felvehető hitelösszeget is.

A folyósított összegből magasabb árkategóriájú ingatlant lehet vásárolni, hiszen mivel jelzáloghitelről beszélünk, a hitel összege a fedezetül szolgáló ház, lakás, gépkocsi értékének 80%-ában van maximalizálva. Ezt a bankok általában alacsonyabban, 70% körül vagy alatt határozzák meg. Tehát minimálbér esetén maximum 15,5 millió forintért, a maximálisan igényelhető 70 millió forint esetében pedig 87,5 millió forintért lehet ingatlant venni, vagy építeni.

A kölcsönök esetében mérvadó kérdés szokott lenni továbbá, hogy mekkora törlesztőrészletre kell az ügyfélnek számítania. Egy 10 millió forintos kölcsön esetén a legalacsonyabb törlesztőrészlet, 25 éves futamidő mellett, közel 45 000 forint havonta. A maximális 70 milliós összeget várhatóan 314 000 forintos havi törlesztőrészlettől lehet majd igényelni.

Egy húsz éves Zöld Otthon hitel törlesztőrészlete a piaci fix kamatozású hírek átlagához képest 19%-kal, a 3%-os CSOK-hoz képest 5%-kal lehet alacsonyabb. 10 millió forintos kölcsönösszegre vetítve ez 3 milliós, illetve közel 600 ezer forintos megtakarítást jelenthet 20 év alatt, valamint az is említésre méltó, hogy a Zöld Otthon THM-e, 2,5%-kal, a legalacsonyabb.

Legyen zöld otthonod Budapest megújuló negyedében!

Közeli zöldövezet és belső kert, tömegközlekedési csomópont, megfelelő méretű és elosztású fényes lakások,
geotermikus energia és minimális rezsi

Zöld ingatlanok - mindenkinek

Ingatlanjainkat az innováció filozófiáját szem előtt tartva fejlesztjük és kezeljük. Elsődleges célunk, hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek velünk az együttműködésünk során. Szakképzett és tapasztalt tanácsadók biztosítják, hogy jövőbeli partnereink a lehető legpontosabb információkat kaphassák az általunk kínált ingatlanokról.

Tömösváry Zsigmond

értékesítési vezető
+36 70 322 6611
tomosvary.zsigmond@domino.alfagroup.hu

Rugalmas finanszírozás

Törekszünk rá, hogy mindenki számára elérhető legyen az új lakás finanszírozása, ezért a vételárat több részletben fizetheted, a készültségi szintnek megfelelően:

 1. 20% szerződéskötéskor
 2. fennmaradó 80% átadáskor

Segítjük a banki ügyintézést

A legkisebb önerőre törekedve segítjük a lakáscélú banki finanszírozás megszerzését számodra. Ehhez a magyar piacon eéérhető legalacsonyabb kamatszintű bankok közül választottunk partnert. Így kb. 3-3,5% körüli kamatozású hitellel tudsz új lakást vásárolni.

(A pontos részletekért kérjük, kérd a teljeskörű tájékoztatást. Ez a weboldal nem minősül jogilag ajánlattételnek.)

Vedd igénybe az állami támogatásokat

Segítünk, hogy a lehető legtöbb támogatást megkaphasd, pl. egy gyerek esetén is.
Kollégánk felkészülten vár Titeket az aktuális lehetőségekkel.

CSOK

 • Vissza nem térítendő
 • 600.000 – 10.000.000 Ft között
 • Cél: önrész a banki hitelhez
 • Feltétel: gyermekek száma, kora, lakás mérete

BABAVÁRÓ HITEL

 •  Szabadon felhasználható hitel ingatlan fedezet nélkül és kamatmentesen tőkelengedés
 • 3 gyermek után 10.000.000 Ft
 • Cél: önrész a banki hitelhez
 • Feltétel: gyermekvállalás, házasságkötés

Új otthon program

 • 0%-os kamatú lakáshitel
 • 10 éves futamidő
 • Cél: lakáshitel mellé
 • Feltétel: új energiatakarékos „zöld” ingatlan vásárlása

Illetékmentesség

 • CSOK-kal vásárolt új építésű ingatlanok 4%-os illeték elengedése 2021.01.01-től

5%-OS ÁFA

 • 2021.01.01-től
 • Feltétel: új építésű ingatlan

5%-os ÁFA visszaigénylése

 •  2021.01.01-től
 • Feltétel: CSOK-kal vásárolt új ingatlan

ZÖLD OTTHON PROGRAM

 • Fix, legfeljebb 2,5% kamatozású lakáshitel
 • Akár 25 éves futamidő
 • Maximum 70.000.000 Ft
 • Feltétele: legalább BB energetikai besorolású lakás

100% környezetbarát

Lakóparkunkban kiemelt szerep jut az otthonokban online is nyomon követhető, környezettudatos, geotermikus energiafelhasználásnak.

Minimális rezsi

A geotermikus fűtés számos előnnyel rendelkezik, ezek közül a legfontosabbak a zöld felhasználás, a kiemelkedő hatékonyság, az üzemeltetés alacsony költsége, és a változatos felhasználási lehetőségek.

 • megújulóenergia-koncepció
 • elektromosautó-töltőállomás
 • alacsony energiafelhasználás

Tudj meg többet a geotermikus energiáról!

Az e-mail címed megadásával töltsd le a dokumentumot, amiben minden hasznos információt megtalálsz a geotermikus energiával kapcsolatban!

66 különböző lakástípus

Válaszd ki a neked legjobban megfelelő elrendezésű lakést, hogy otthonos környezetben élhess. A 66 féle alaprajz közül biztosan megtalálod az életstílusodnak és a családod méretének megfelelőt.

Máshol legyen a fal? Nem akarsz ajtót? Semmi gond! Szabd személyre az otthonod még az építés előtt!  

 

A személyre szabásnak, a tervezői munkának, és az esetleg pluszban építendő elemeknek minimális költsége lehet, de az egész lakás árát nem emeli meg jelentősen. Kollégánk szívesen segít a kalkulációban.

Tömösváry Zsigmond

értékesítési vezető
+36 70 322 6611
tomosvary.zsigmond@domino.alfagroup.hu

Kérj ajánlatot képviselőnktől most, és elküldi neked a 66 féle alaprajzot is, hogy választhass közülük!

Kapcsolat

Értékesítési iroda:
1096 Budapest, Haller utca 11.

Tel.: +36 70 322 6611